Cercetare: Cifra de afaceri din comerţul auto a crescut cu peste 14%, în primele 5 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,4% şi, respectiv, 15,3%, relevă datele Institutului Naţional de Statistică, date joi publicităţii.

În aceeaşi perioadă de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 10,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,7%.

În luna mai 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut faţă de luna mai 2016 cu 18,4%, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 15,5%. De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 15,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a urcat atât ca serie brută, cu 9,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în luna mai 2017, atât ca serie brută, cu 18,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a crescut atât ca serie brută, cu 15,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 15,0%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+16,6%), comerţul cu autovehicule (+16,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,2%.

În primele cinci luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 14,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+31,9%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+26,4%), comerţul cu autovehicule (+13,7%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,6%).

 

Sursa: Economica.net

 

Be Sociable, Share!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *