Cercetare: 3 din 5 bărbaţi fac cumpărături online

Un studiu realizat recent a demonstrat că 3 din 5 bărbaţi români îşi fac cumpărăturile online. Aproape 30% dintre masculii care fac achiziţii în acest mod se încadrează în categoria experţilor, adică a celor care cunosc foarte bine serviciile, metodele de plată, dar şi pe cele de livrare şi care comandă online de cel puţin 10 ori în decursul unui singur an. Această categorie de cumpărători este reprezentată de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care trăiesc în mediul urban.

Mai mult decăt atât, bărbaţii care preferă această metodă de cumpărare susţin că îşi comandă diverse lucruri, de la gadget-uri, la alimente, dar şi că se informează destul de mult înainte de a se decide asupra unui produs.

Iată în ce investesc cel mai mult bărbaţii care fac achiziţii online

1. Încărcătoare pentru laptop

Pe primul loc în topul investiţiilor online ale bărbaţilor, se regăsesc încărcătoarele pentru laptop. Pe lângă faptul că domnii sunt pasionaţi de tehnologie şi vor în permanenţă să deţină cele mai performante accesorii şi device-uri, motivul pentru care aceştia preferă să îşi comande pe internet acest tip de produs este acela că economisesc timp preţios şi energie.

2. Piese vestimentare

A doua poziţie în preferinţele cumpărătorilor online este ocupată de articolele vestimentare. Mai exact, produsele preferate ale domnilor sunt cămăşile şi accesoriile bărbăteşti, precum cravate, pălării şi curele. Iată că, deşi cele despre care se spune că investesc în haine sunt femeile, la rândul lor, domnii îşi îndreaptă atenţia către aceste obiecte.

3. Articole sportive

Cea de-a treia investiţie a bărbaţilor în mediul online este reprezentată de articolele sportive. De la încălţări sport, până la mingi de fotbal şi biciclete, bărbaţii îşi achizitionează în mod frecvent acest gen de produse. Fie pentru că sunt pasionaţi de sport, fie pentru că vor să le dăruiască altor persoane, aceştia alocă sume destul de mari pentru cumpărarea articolelor sportive.

Conform acestui studiu, bărbaţii preferă achiziţiile online, deoarece consideră că pot gestiona mult mai uşor procesul de cumpărare şi, totodată, pentru că pot găsi reducerile mult mai rapid, comparativ cu magazinele fizice.

Sursa: NewsAlert.ro

Be Sociable, Share!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *