Prețurile producției industriale pe piața internă au scăzut cu 1,5% în iulie 2015

Prețurile producției industriale pe total piața internă și externă au scăzut, în iulie 2015, cu 2% față de iulie 2014, în timp ce comparativ cu iunie 2015 s-a înregistrat o scădere de 0,2%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Prețurile producției industriale pe piața internă au scăzut cu 1,5% în iulie 2015 comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut, în timp ce pe piața externă prețurile producției industriale s-au redus cu 2,9%.

Potrivit INS, pe marile grupe industriale, cele mai importante scăderi ale prețurilor în iulie față de luna anterioară s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare și în industria energetică, cu 0,5%, respectiv cu 0,4%, în timp ce în industria bunurilor de capital prețurile au crescut cu 0,3%, iar în cea a bunurilor de uz curent, creșterea a fost de 0,1%.

Ca evoluție anuală, cea mai spectaculoasă evoluție au avut-o prețurile din industria energetică, cu o scădere de 6,6%, urmate de cele din industria bunurilor de capital, cu o descreștere de 2,5%. La polul opus s-au aflat prețurile din industria bunurilor de folosință îndelungată, cu o creștere de 1,7% și din industria bunurilor de uz curent, mai mari cu 1,1%, mai reiese din datele INS.

Sursă: agerpres.ro

Be Sociable, Share!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *