Un procent de 59% din piata IFN-urilor este detinut de firmele de leasing

Potrivit studiului, Instituţiile Financiare Nebancare (IFN) finanţează serviciile în proporţie de 50% din portofoliu şi sectorul agricol în proporţie de 15%, comparativ cu 5%, finanţarea agriculturii de către bănci.

Companiile de leasing deţin 59% din piaţa de finanţare din sectorul IFN, iar volumul finanţat în leasing, în perioada 2007 – 2008, a reprezentat între 1,3 – 1,8% din Produsul Intern Brut al României, arată un studiu prezentat, joi, de Melania Hăncilă, manager Deloitte Consultanţă.

“Leasingul oferă forţă coloanei vertebrale a economiei, sectorul IMM, care este vitregit de finanţare. Avem o piaţă financiară cu o adâncime redusă, în care finanţarea prin bănci este mai mult accesibilă marilor companii”, a spus Hăncilă, la cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Anuale a Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB România.

Potrivit studiului, Insituţiile Financiare Nebancare (IFN) finanţează serviciile în proporţie de 50% din portofoliu şi sectorul agricol  în proporţie de 15%, comparativ cu 5%, finanţarea agriculturii de către bănci.

Hăncilă a precizat că “cele mai mari rate de multiplicare în economie, o au finanţările în industrie, construcţii, comerţ şi agricultură”.

 

Sursa: www.bizlawyer.ro

 

Be Sociable, Share!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *